Ana Sayfa > Sıkça Sorulan Sorular

Sıkça Sorulan Sorular

Sosyal Bilimler Liseslerinde kamuoyunca yaygın olarak kullanılan adıyla EŞİT AĞIRLIK (Türkçe-Matematik) dersleri esastır.

Bunula birlikte 9 ve 10. sınıflarda tüm Anadolu Liseleri ve Fen Liseleri ile aynı dersler verilmektedir. 11 ve 12. sınıflarda Eşit Ağırlık derslerine ağırlık verilmektedir.

11 ve 12. sınıflarda Fizik-Kimya-Biyoloji dersleri yoktur. Bu dersler DYK ve ders dışı hazırlıklarla takviye edilmektedir.

Okulumuzda en önemli derslerden birisi MATEMATİK' tir ve her sınıfta ve haftalık 6 saattir. Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya ve Felsefe Gurubu dersleri eğitimin temelini oluşturmaktaır.

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle okulumuzda hazırlık sınıfı bulunmaktadır.  Okulumuzu kazanan öğrenciler bir yıl boyunca Yabancı Dil ( İngilizce) Türk Dili ve Edebiyatı ve Matematik derslerinden okul programına hazırlanmakta ve eğitimi tamalayan öğrecilerle 9. sınıfla eğitime başlayarak 5. yıl sonunda mezun olabilceklerdir.