Okulumuz öğretmenlerinden Murat İnce'nin İnsanca,Pek İnsanca (öğrence) projesinin lise düzeyinde kuruculuğunu yaptığı 2019-2020 ve 2020-2021 eğitim-öğretim yıllarında hem Ulusal Kalite Etiketi hem de Avrupa Kalite Etiketi ödüllerine layık görülen İnsanca, Pek İnsanca adlı projeler serisi bu yıl da çok geniş bir katılımcı sayısı ile (4 farklı eğitim kademesinde 50'den fazla paydaş okulla birlikte) faaliyetlerine başladı.
İnsanca, Pek İnsanca Projesinin çalışma planı, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretim Programı içerisinde yer alan "Değerler" ve "Yetkinlikler" bölümünü esas almıştır. Bu doğrultuda çalışmalarını Toplum Hizmeti, Sosyal Sorumluluk , Teknolojik Entegrasyon ve Öğrenme-Öğretme yaklaşımları olarak dört aşamada gerçekleştirmektedir.
Projenin 2021-2022 eğitim-öğretim yılında hedefi ise "ÖĞRENCE" adı altında yeni ve güncel öğrenme-öğretme yaklaşımlarını okul öncesi düzeyden başlayarak ilkokul, ortaokul ve lise düzeylerinde derinlemesine olarak derslerde öğrencilerle birlikte uygulamak olacak.
Amacımız: Öğrencilerin öğrenme ortamlarını geliştirmek, yaparak yaşayarak öğrenmelerini sağlamak, eleştirel ve özgürce düşünmelerini teşvik etmek ve öğrendikleri bilgiler ile günlük yaşam becerileri arasında anlamlı bağlantılar kurmalarına yardımcı olmak olmalıdır. Başka bir deyişle, insan ve doğa hakkında gerçek kazanımlar (yardım etmek, iyilik yapmak, hoşgörü göstermek, sevmek, saygı göstermek, ağaç dikmek, çevreyi korumak, bazı toplumsal konularda farkındalık yaratmak gibi) edinmelerini sağlamalıyız. Bunun yanı sıra düşünce ve muhakeme gücüne sahip, kendi öz hikâyelerini yazabilen çocuklar yetiştirebilmeliyiz.